Що робити з молодими шишками?
Молоденькі зелені шишки містять у собі практично всі групи вітамінів, а ще кальцій, магній, калій, фосфор, ефірні олії й ліпіди, олеїнову кислоту. За умови розумного застосування вони приносять організму величезну користь. З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та навіть варять варення.
Коли треба збирати шишки для варення?
Їх збирають ранньою весною, поки вони не встигли розпуститися в голки. Деякі збирають їх і взимку, але все ж рекомендується збирати соснові бруньки саме на початку весни. Після збору соснових бруньок їх ретельно висушують і використовують в якості відварів для лікування.
Як заготовити шишки?
Шишки треба промити від хвої, залити водою і залишити для настоювання. Туди ж додають цукор, варять 10 хвилин і залишають на 8 годин. Так треба зробити ще двічі. Перед тим, як закінчити варити, в «мед» додають сік лимона чи айви.
Как сварить кедровые шишки. Просто и быстро. – YouTube
About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators …
Залишити відповідь