Яке насіння у кульбаби

Ботанічний опис кульбабки лікарської. Стебла порожнисті, при зламі виділяють молочний сік. Суцвіття – кошик жовтого кольору. Насіння кульбаби забезпечені парашутом, який допомагає їм переноситися на великі відстані.

Кому не можна їсти кульбабу?

Рекомендується уникати споживання кульбаби та будь-яких засобів з цією рослиною вагітним жінкам, матерям, які годують грудними молоком, дітям. Деякі дослідження показали, що надмірне вживання кульбаби може стати причиною зниження фертильності у жінок та рівня тестостерону у чоловіків. Кеш

Який тип стебла у кульбаби?

чергові листки — зібрані у розетку, зубчасто-лопатеві або перисторозсічені; стебло — порожнисте, безлисте, з опушеними стрілками у верхній частини, висотою до 40 см. квітки — яскравого жовтого забарвлення, зовнішні язичкові, внутрішні — трубчаті; корінь — стрижневий, потовщений у зоні кореневої шийки.

Для чого їсти кульбабу?

поліпшує стан нервової системи; м'яке сечогінне, виводить пісок із нирок; активізує роботу кишківника та допомагає у разі закрепів; показаний алергікам (якщо немає алергії на кульбабу).

Кульбаба лікарська — Вікіпедія
Варене листя кульбаби з соусом вживають у їжу в Лівані та Туреччині під назвою «хіндіба» (Hindbeh). Їдять і корені кульбаби, попередньо проварені у двох водах з додаванням оцту [5] .


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *