Безумовно, що і зелений базилік, також використовують для приготування м'яса і риби, але фіолетовий дасть більше смаку і аромату. З точки зору складу, фіолетовий базилік корисніше. Його колір обумовлений наявністю антоціанів, які є антиоксидантами.15 серп. 2019 р.
Який Базилік на смак?
На смак базилік гіркуватий, з солодкуватим присмаком, запах схожий на мускатний горіх. Його листя і квітки використовують в традиційних національних кухнях Греції, Франції, Італії, Азії і в країнах Кавказу. В сухому вигляді базилік використовується як пряність, що надає страві особливу пікантність, аромат і смак.
Який на вигляд базилік?
Базилік – пряна, лікарська, однорічна, сильно гілляста рослина з чотиригранними стеблами висотою від 30 до 60 см. У дикому вигляді досягає 70 см. Листочки його довгасто-яйцеподібні, рідкозубчаті, зелені або фіолетові довжиною до 5,5 см.
Як виглядає листя базиліку?
Рослина базилік – опис Рідкозубчасте довгасто-яйцеподібне листя базиліка розташоване на коротких черешках. І стебла, і листя вкриті ворсинками. Пазушні блідо-рожеві або білі, а іноді і фіолетові квітки зібрані в неправильні кільця. Плід рослини складається з горішків, що відділяються один від одного після дозрівання.
Який базилік корисніший – фіолетовий або зелений: які …
Який базилік корисніший – фіолетовий або зелений? Які вітаміни і мінерали містяться у базиліці і кому не можна вживати цю пряність?
Залишити відповідь