Коли можна зрізати м’яту?
Як засушити м'яту? 1. Збираємо м'яту в суху нежарку погоду, найкраще – вранці чи ввечері, коли на листках немає роси. Найкращі місяці для збирання врожаю – липень та серпень.
Коли варто використовувати м’яту?
Чай і настій м'яти покращує апетит, має спазмолітичні властивості і підвищує секрецію травних залоз. Настій листя рекомендується пити при гастриті, болях в кишечнику, ентероколітах, метеоризмі, нудоті. М'ятний чай швидко знімає печію.
Як м’ята впливає на серце?
– При аритмії та серцево-судинних захворюваннях краще вживати чай із м'ятою. М'ята знімає роздратування, заспокоює. Можна також посмоктати перед сном м'ятні льодяники; – Корисний і настій ягід калини.
М’ята: посадка, догляд, вирощування на підвіконні і у …
Кореневище у м’яти перцевої горизонтальне, розгалужене, з тонким корінням, стебло заввишки від 30 до 100 см, прямостояче, порожнисте, пряме, чотиригранне, …
Залишити відповідь