Заготівля м’яти та меліси на зиму.

Заготівля лимонної м'яти (саме так ще називається меліса) триває з травня по серпень. На чай зазвичай йдуть ніжні листочки. Збирати їх слід якомога раніше, поки рослина не пішла в ріст. Потім вже доведеться зрізати й сушити разом зі стеблами.2 лип. 2020 р.

Як правильно заварити чай з меліси?

Спосіб приготування чаю з мелісою При використанні свіжого листя меліси, заварюють одну гілочку на чашку або пучок на літр окропу. Чаю слід дати настоятися 10 — 15 хвилин, а вживати його можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Коли потрібно зрізати мелісу?

Мелісу збирають на початку цвітіння, зрізуючи верхню частину рослини разом з листям. Залишають не менше 10 см стебла. Заготівля проводиться після обіду, у суху, сонячну погоду.

Як довго можна пити чай з меліси?

Перед вживанням настій рекомендується збовтувати. 2 фільтр-пакети вмістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настояти 15 хвилин. Дорослим приймати у теплому вигляді по ½ склянки 3-4 рази на добу за 15-20 хвилин до їди.

Заготівля м’яти і меліси на зиму: 10 найкращих …
Найбільш популярною є заготівля м’яти і меліси на зимовий період. М’ята має заспокійливими, спазмолітичними, судинорозширювальними, болезаспокійливими, протизапальними властивостями.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *