Збирання та зберігання цибулі порею

Легше всього зберігати цибулю-порей в замороженому вигляді. Для цього поріжте овоч, розкладіть по пакетиках і відправте в морозилку. У такому вигляді цибулю прекрасно зберігається тривалий час – приблизно близько року. У холодильнику овоч можна зберігати приблизно 3-5 місяців.

Коли збирають урожай цибулі?

Тому, наприклад, цибулю порей через довший вегетаційний період збирають пізніше, ніж інші види цибулі, цибулю, посаджену під зиму – раніше ярої цибулі. Залежно від цих факторів, цибулю в Україні збирають від кінця липня і до початку вересня.

Як краще зберігати цибулю на зиму?

Місце для зберігання цибулі має бути прохолодним, сухим, темним та добре провітрюватися. Найкраща температура, на думку експертів, для зберігання цибулі – 7-13°C, вологість – 60-70 %.

Коли збирати цибулю-порей?

Коли прибирати цибулю-порей, призначену для зберігання? Прибирання зазвичай розпочинають під час сухої погоди з кінця серпня до початку жовтня (залежно від швидкості достигання сорту і температури на вулиці) — обережно викопують, не приминаючи стебла і листя.

Прибирання цибулі-порею: правила і особливості збору врожа…


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *