Радянський квас у домашніх умовах

Як зробити квас з житнього хліба?

У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак. Кеш

Як зробити квас на дріжджах?

У склянці теплої води розчинити сухі дріжджі. Коли хлібний настій в банці охолоне, влити в неї дріжджовий розчин і перемішати. Накрити банку кришкою і поставити в тепле місце на дві доби. Готовий квас процідити.

Як зробити домашній квас без дріжджів?

Старовинний слов'янський рецепт квасу з вівса. 3-х літрову банку заповнити на 1/3 промитим вівсом (звичайнісіньким). Насипати туди ж 5 столових ложок цукру і 5 ягідок родзинок (ізюм за бажанням, можна і без нього). Залити остигнула кип'яченою водою по плечики і залишити дня на 2.

Классический квас советских времен и его популярность
И если в Европе подобные напитки или забылись, или со временем «превратились» в пиво, то у нас квас полюбился и прижился на века. Что и говорить, если в xv веке существовало более 500 сортов кваса.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *