Відходи від виробництва цукру з буряків

Меляса – побічний продукт бурякоцукрового виробництва, густа брунатна рідина, що залишається після переробки цукрових буряків як відходи виробництва цукру. Вона містить близько 20% води, 9% сирого протеїну і близько 10% золи. УВ 1 кг патоки міститься 0,76 корм.

Де вирощують цукрові буряки?

Так, найбільші посівні площі цукрових буряків зосереджені в росії, Франції, Польщі, Німеччині, Італії, Румунії, Чехії, Словаччині, Англії, Бельгії та Україні. Причому близько 80% усіх посівних площ та валового збору цукрових буряків припадає саме на ЄС.

Де вирощують цукрові буряки в Україні?

У 2022 році цукрові буряки у промислових масштабах вирощувались у 14 областях України, головні посіви були зосереджені у 6 областях (більше 70% посіву). Найбільш великі площі під цукровий буряк відвели наступні області: Вінницька 44,0 тис. га (-5,0 тис. га до 2021 р.), Хмельницька, Полтавська та Тернопільська.

Який вихід цукру з 1 т буряка?

Норма вилучення цукру залежить від його вмісту в буряках під час їх надходження на переробку на цукровий завод. Як правило, цукровий буряк повинен мати вміст цукру 16%, що дасть можливість отримати 130 кг цукру з 1 т буряків, перероблених на цукровому заводі, а ідеальна ефективність — 82,5%.

ТЕХНОЛОГІЯ ЦУКРУ – Кафедра хімії
Сучасні сорти буряків містять у середньому 17-20 % цукру, який має назву цукрози. Його хімічна формула С12Н22О12. Цукроза належить до групивуглеводів. До цієї …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *